nieuws

Nominaties MK:U International Design Competition bekend

Architectuur

Nominaties MK:U International Design Competition bekend
Kloksgewijs: Jennifer Dixon (AECOM) en Stafford Critchlow (WilkinsonEyre) van Co:MK:U; Frank Werner (KCAP) en Oliver Milton of Hawkins\Brown; Michael Taylor en Thom Kilvert van Hopkins Architects; Nina La Cour Sell (Henning Larsen) en Alex Lifschutz van Lifschutz Davidson Sandilands en Ellen van Loon en Reinier de Graaf van OMA. Beelden van de betreffende bureaus

Milton Keynes Council (MKC) heeft samen met Cranfield University en Malcolm Reading Consultants (MRC) de shortlist bekendgemaakt voor de MK: U International Design Competition.

MK: U is een nieuwe universiteit en een van de vlaggenschipprojecten van het MK Futures 2050-programma. Het ondersteunt de ambitie van Milton Keynes Council om een ‘stad’ van kansen voor iedereen te creëren. De nieuwe universiteit is bedoeld als voorbeeld van hoger onderwijs dat technologisch, innovatief, zakelijk en ondernemend is. MK: U wordt naar verwachting opengesteld in 2023 en moet geschikt worden voor 15.000 studenten

Voor de prijsvraag kwamen 53 inzendingen binnen bestaande uit 257 individuele bedrijven. De genomineerde teams zijn:

– Co:MK:U – WilkinsonEyre en AECOM samen met Spaces that Work, Mecanoo, dRMM, Publica and Contemporary Art Society
Hawkins\Brown met KCAP, Grant Associates, BuroHappold Engineering en Sam Jacob Studio
Hopkins Architects met Prior+Partners, Expedition Engineering, Atelier Ten en GROSS. MAX.
Lifschutz Davidson Sandilands met Henning Larsen, Architecture 00, Heyne Tillett Steel, Hoare Lea, Bradley-Hole Schoenaich Landscape Architects, Ken Baker, Steer, Iceni, Abell Nepp and FiD
OMA met BuroHappold Engineering, Planit-IE, Nicholas Hare Architects, Carmody Groarke and Galmstrup

In het verloop van de prijsvraag brengen de geselecteerde bureaus een bezoek aan de locatie en ontvangen daar hun gedetailleerde opgave. Hierna krijgen zij tien weken de tijd om een masterplan op te stellen voor de locatie van tien hectare en conceptontwerpen te maken voor 61.120 m2 bebouwde oppervlakte in fase een, inclusief de belangrijkste gebouwen. Het budget voor deze fase bedraagt ongeveer 188 miljoen pond.

De uitslag wordt in de zomer van 2019 verwacht.

Reageer op dit artikel