nieuws

Render: Steinway Tower is dunste wolkenkrabber ter wereld

Architectuur

Render: Steinway Tower is dunste wolkenkrabber ter wereld
Beeld: Hayes Davidson

De Steinway Tower in New York wint de titel ‘dunste wolkenkrabber ter wereld’. Het ontwerp is van SHoP Architects uit New York, interieurarchitect is Studio Sofeld. Mensen die in de flat van 438 meter hoog en 18 meter breed een appartement willen kopen moeten een aardige som geld meebrengen. De prijs van het kleinste appartement, toch zo’n 417 m2, bedraagt zo’n slordige 15 miljoen dollar (13 miljoen euro).

In de toren op 111 West 57th Street komt onder meer een zwembad, een spa met sauna, een fitnesscentrum en een lounge met buitenterras.  De grootste flats, van ongeveer 660 vierkante meter, worden verkocht aan 49 miljoen dollar. Naast de originele architectuur is ‘de ongeëvenaarde locatie’ volgens oprichter Kevin Maloney van Property Markets Group, het bedrijf dat het vastgoedproject ontwikkelt, een extra pluspunt. Zo liggen Central Park en het beroemde Museum of Modern Art op loopafstand.

Beeld: Hayes Davidson

Beeld: Hayes Davidson

Beeld: Hayes Davidson

Beeld: Hayes Davidson

Beeld: Hayes Davidson

Beeld: Hayes Davidson

Beeld: Hayes Davidson

De Steinway Tower is momenteel nog niet af: 73 van de 82 verdiepingen zijn klaar. In januari 2019 vindt de officiële opening plaats.

Reageer op dit artikel