nieuws

Shortlist bekend voor Centre for Music Londen

Architectuur

Voor het nieuwe Centre for Music in Londen zijn zes bureaus geselecteerd die er niet om liegen. Maar dat is ook het budget (250 miljoen pond) niet waarvoor gebouwd mag worden. Het gebouw moet een baken worden in de stad en over een concertzaal van internationale klasse beschikken. Daarnaast krijgt het centrum oefen- en educatieruimtes, digitale faciliteiten en publieksvoorzieningen.

Shortlist bekend voor Centre for Music Londen

Als locatie is de huidige plek van het Museum of Londen aangewezen. Deze is beschikbaar zodra dit Museum verhuist naar een nieuwe locatie in West Smithfield. Het huidige Museum of Londen wordt gesloopt zodra de locatie wordt gebruik voor het nieuwe Centre for Music. Wanneer het nieuwe muziekcentrum gereed is vormt zich automatische een culturele corridor vanuit het Tate Modern, via the Millennum Bridge en St. Pauls waar per jaar 1,5 miljoen bezoekers worden verwacht, zeker wanneer de nieuwe treinverbinding opent bij Farringdon en Moorgate en de Noord-Zuid Thameslinklijn.

Reageer op dit artikel