nieuws

Post Piraeus – een unieke uitgave en evenement

Architectuur

Op initiatief van tien architectenbureaus verschijnt op 5 juli een speciale editie van vakblad de Architect: Post Piraeus – over de bouwplaats en de stad. Die avond wordt tijdens het evenement Architecture Now #4 in Pakhuis de Zwijger het eerste exemplaar uitgereikt aan een van de architecten van het Piraeusgebouw, Hans Kollhoff.

Post Piraeus – een unieke uitgave en evenement
foto: Maarten Kools

Post Piraeus – over de bouwplaats en de stad is een eenmalig en tweetalig (Nederlands/Engels) magazine waarin architecten in tien artikelen vertellen en laten zien op welke manier het gebouw Piraeus en het werk van Kollhoff hun professionele ontwikkeling hebben beïnvloed. Dit resulteerde in persoonlijke verhalen en beeldpresentaties van hun houding en ambitie ten opzichte van bouwen in een stedelijke omgeving. Harm Tilman, hoofdredacteur van vakblad de Architect, schrijft een beschouwing op dit initiatief, het architectencollectief en hun houding in de hedendaagse bouwpraktijk.

 

De auteurs van Post Piraeus: Mark de Bokx, Jacq. de Brouwer, Floris Cornelissen, Job Floris, Jeroen Geurst, Hans van der Heijden, Jo Janssen, Alexander Pols, Gus Tielens, Endry van Velzen, Jan Peter Wingender en Harm Tilman.

De publicatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de bijdragen van de sponsoren – of liever: partners – van Post Piraeus. Ook zij dragen inhoudelijk bij aan de publicatie en geven daarbij aan hoe zij een succesvolle samenwerking met architecten zien.

De partners van Post Piraeus: Hagemeister, Reynaers Aluminium, Wittmunder Klinker, Deppe Backstein-Keramik, Steenhandel Gelsing, FSB, STO Isoned, Daas Baksteen Zeddam, St. Joris Keramische Industrie, Bekaert.

Bestel hier deze unieke uitgave

Evenement

De vierde editie van Architecture Now in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam staat op woensdagavond 5 juli volledig in het teken van Superblok Piraeus. Veel van de auteurs van de publicatie Post Piraeus komen deze avond aan het woord. Het eerste exemplaar van het magazine wordt uitgereikt aan Hans Kollhoff. Ook voor alle bezoekers aan deze avond is na afloop een exemplaar beschikbaar. De avond begint om 20:00 uur.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Reageer op dit artikel