nieuws

Start transformatie Bata-fabrieken in Best

Architectuur

Conceptontwikkelaar C’magne gaat de voormalige Bata-schoenfabriek in Best, het kantoor en de kousenfabriek met een totale oppervlakte van 28.000 m2 transformeren naar een flexibel/tijdelijk woon-, werk- en verblijfsgebied.

Start transformatie Bata-fabrieken in Best
Rijksmonument BATA schoenfabriek in Best

Bata, C’magne en gemeente Best hebben hierover een samenwerkingsovereenkomst getekend. Bata is eigenaar van het vastgoed. De herontwikkeling verricht C’magne als gedelegeerd ontwikkelaar in een joint venture met Bata. De fabriek van 26.000 m2 werd in 1933 gebouwd. Het historisch erfgoed en de groene inkadering vanuit het Europaplein blijven behouden. Er is geen vastomlijnd plan, maar er zal sprake zijn van ‘continue transformatie’, zoals pop-up restaurants, events en tijdelijke woonwerkconcepten.

Batadorp in Best Batadorp

Sportschool

De begane grond van de oude sokkenfabriek is al verbouwd naar een sportschool van Spear. Ook wordt een fysieke en functionele link gelegd met de bestaande woonwijk Batadorp. Bata Industrials (productie werkschoenen en sokken) blijft een belangrijke gebruiker van het gebied. Bata zal binnen het complex wel verhuizen naar een ander gebouw, waar productie, kantoor en showroom worden gecombineerd. De Bata Super Store blijft gehuisvest in het tweede gebouw, met een nieuwe inrichting en concept.

 

Reageer op dit artikel