nieuws

Dinsdag op Transformatieplein – Blaak Rotterdam, Central District Rotterdam en Reigersbos Amsterdam

Architectuur

Morgen vindt de aftrap plaats van het Transformatieplein 2017. Verschillende architectenbureaus pitchen tijdens de PROVADA een plan voor de herontwikkeling van diverse stedelijke gebieden. Op dinsdag 30 mei komen Blaak Rotterdam, Central District Rotterdam en Reigersbos Amsterdam aan bod.

Dinsdag op Transformatieplein – Blaak Rotterdam, Central District Rotterdam en Reigersbos Amsterdam

Dinsdag trappen we tijdens de PROVADA af met het Transformatieplein 2017. In de ochtend introduceert Ronald Schneider, wethouder van Rotterdam, de vijf winnaars van de prijsvraag Wonen in Winkels. Op krachtige wijze presenteren zij hun visie op deze opgave en gaan ze in gesprek met Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect.

Blaak Rotterdam

CONIX RDBM Architects en Kraaijvanger Architects pitchen aan het begin van de middag hun plan voor de locatie Blaak Rotterdam. Van oorsprong is dit een kantorengebied, maar op dit moment zoekt de gemeente Rotterdam naar een manier om hier een goed woonmilieu te creëren. Na de presentatie van de bureaus gaan zij met een expertboard in debat over de plannen.

Transformatieplein 2017

Central District Rotterdam

Vervolgens presenteren en debatteren CONIX RDBM Architects, KCAP Architects&Planners en Mei architects and planners over hun visie op het Central District Rotterdam. Dit gebied rondom het Centraal Station en de Coolsingel kenmerkt zich door de dynamiek van alle reizigers. Toch blijven de kantoren in dit gebied leeg staan. Een ideale mogelijkheid om de leegstaande vierkante meters te transformeren naar woningen.

Reigersbos Amsterdam

We sluiten de middag af met de locatie Reigersbos Amsterdam. Dit gebied rondom het gelijknamige metrostation in Amsterdam-Zuidoost, markeert het laatste stuk van de Oostlijn. Architecten aan de Maas en Hofman Dujardin zullen vertellen over de plannen die zij voor deze gebiedstransformatie hebben bedacht, waarna zij in gesprek gaan met de expertboard.

Kijk voor meer informatie over het programma op Transformatieplein.nl.

Reageer op dit artikel