nieuws

In Flow staat de eindgebruiker centraal

Architectuur

In de Amsterdamse Houthavens aan ’t IJ verrijst een diamantvormig, zwart kantoorpand, Flow geheten. Initiatiefnemers MVSA Architects en ToBeDeveloped zijn de bedenkers van dit concept dat naast duurzaamheid het welzijn van de eindgebruiker centraal stelt.

In Flow staat de eindgebruiker centraal

Het icoon van zo’n 7000 m2 aan de Danzigerkade 165 krijgt de WELL Building Standard™ certificering. Het doel is de realisatie van een prettig, stijlvol pand waar mensen in de flow werken. Dit dankzij de modernste digitale infrastructuur met de snelste wifi van Amsterdam via redundant glasvezel, een rooftop venue en per kantoor een eigen buitenterras.

Het zes verdiepingen tellende ontwerp heeft als uitgangspunt de zeven wetenschappelijk onderbouwde elementen van het International WELL Building Institute: lucht, water, voeding, licht, comfort, fitness en ‘mind’.

In de ‘flow state of mind’ worden mensen steeds weer in staat gesteld te excelleren. Flow begrijpt dat mensen enerzijds moeten kunnen ontspannen om anderzijds op hoog niveau te kunnen presteren.

De oplevering wordt verwacht in 2018.

Reageer op dit artikel