nieuws

EGM architecten wint renovatie Beatrix Kinderziekenhuis – UMCG

Architectuur

EGM architecten is geselecteerd voor de renovatie van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. De opdracht is tweeledig en bestaat uit het maken van een beeldkwaliteitsplan voor het totale kinderziekenhuis en de renovatie van de verpleegafdelingen.

EGM architecten wint renovatie Beatrix Kinderziekenhuis – UMCG
Impressie EGM architecten

In het Beatrix Kinderziekenhuis is alles erop gericht de patiënt (kinderen van alle leeftijden) een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waarin (academische) zorg het best tot zijn recht komt en de samenwerking tussen verschillende disciplines wordt ondersteund.

In de nieuwe afdeling wordt family centered care geïntegreerd en zijn zo veel mogelijk éénpersoons patiëntenkamers opgenomen. Kinderen van alle leeftijden vinden er een tijdelijk thuis waar plaats is voor het hele gezin. Er is ruimte om te spelen, te ontwikkelen en contact te maken, maar ook om te rusten, even op jezelf of verdrietig te zijn. Gezien de aard van deze kwetsbare doelgroep is het erg belangrijk aan te sluiten bij de leefwereld van thuis.

Uitgangspunt van de ontwerpvisie van EGM voor het Beatrix Kinderziekenhuis is kindvriendelijkheid zonder kinderachtig te zijn. Bezoek voelt zich er ook welkom en vindt gemakkelijk de weg. Zorgprofessionals zijn trots op het eigen karakter van de afdeling, kunnen op een goede en aangename
wijze hun werk doen en voelen zich verbonden met het UMCG.

Partner en verantwoordelijk architect bij EGM Willemineke Hammer: “Het UMCG kent een gelaagde opbouw met straten, wegen en pleinen. In de visie van EGM kan hierbij goed worden aangesloten met bijvoorbeeld lanen op de afdeling waar gewerkt en gespeeld kan worden en waardoor natuurlijke
overgangen naar het ziekenhuis worden gecreëerd”.

De ontwerpfase is gestart in mei 2017.

Reageer op dit artikel