nieuws

KCAP geselecteerd voor Singapore’s Jurong Lake District

Architectuur

KCAP Architects&Planners is samen met SAA Architects, Arup, S333 en Lekker geselecteerd voor het masterplan van Jurong Lake District in Singapore. Dit gebied bevindt zich aan het eindstation van de toekomstige hogesnelheidslijn van de stad. Het conceptuele masterplan positioneert het gebied als het nieuwe centrale zakelijke centrum van Singapore.

KCAP geselecteerd voor Singapore’s Jurong Lake District
KCAP ontwerpt Singapore’s Jurong Lake District

Het plan van KCAP Architects&Planners in samenwerking met SAA Architects, Arup, S333 en Lekker kenmerkt zich door de integratie van water en groen in de dichtbevolkte stad. Het nieuwe gebied, Lakeside Gateway, verbindt commerciële activiteiten met openbare diensten en recreatie faciliteiten. Daarmee krijgt het Jurong Lake District een sterke identiteit en onderscheidt het zich in de stedelijke structuur.

Het plan van het team van KCAP is door de Singapore Urban Redevelopment Authority (URA) geselecteerd uit vijf inzendingen van genomineerde internationale teams. Een verdere uitwerking van het masterplan moet leiden tot een gedetailleerd ontwerp dat de URA halverwege 2017 aan het publiek zal presenteren. Met de feedback zal het team de plannen vervolgens verder aanscherpen.

KCAP ontwerpt Singapore’s Jurong Lake District

KCAP ontwerpt Singapore’s Jurong Lake District

KCAP ontwerpt Singapore’s Jurong Lake District KCAP ontwerpt Singapore’s Jurong Lake District

Reageer op dit artikel