nieuws

Albert Speer junior (83) overleden

Architectuur

De Duitse planoloog en architect Albert Speer junior is op vrijdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft persbureau DPA uit politieke kringen in Frankfurt vernomen. Het blad Bild meldde dat Speer een dag eerder was gevallen en met onder meer een gebroken heup in het ziekenhuis was opgenomen.

Albert Speer junior (83) overleden

Speer, die met zijn bureau wereldwijd actief was, bleef altijd overschaduwd door zijn gelijknamige vader, de bouwmeester van Adolf Hitler en nazikopstuk, maar leerde leven met de geschiedenis van zijn familie. Hij werd in 1934 in Berlijn geboren en ging na een opleiding als meubelmaker in München bouwkunde studeren.

Speer jr. groeide uit tot een veelgevraagd architect. Hij werkte mee aan tal van Duitse en internationale projecten. Op latere leeftijd was hij betrokken bij de infrastructuur voor de Olympische Spelen van Peking in 2008. Hij ontwierp de brede boulevard tussen de Verboden Stad en het grote olympische stadion, het Vogelnest.

ANP

Reageer op dit artikel