nieuws

Alternatief plan voor hoogbouw Sluisbuurt in de maak

Architectuur

Sjoerd Soeters is bezig met een alternatief plan voor Sluisbuurt, het deel van Zeeburgereiland waar nu hoogbouw staat gepland, zo schrijft het Parool op hun site.

Alternatief plan voor hoogbouw Sluisbuurt in de maak

Met zijn plan wil Soeters aantonen dat massale hoogbouw niet nodig is om tot de gewenste 5500 woningen in de nieuwe wijk te komen. Voor Sluisbuurt werd eind vorig jaar een concept-stedenbouwkundig plan gepresenteerd met 28 woontorens, waarvan er vijf tussen de 100 en 143 meter hoog moeten worden.

Soeters ageert al langer tegen de plannen, die hij een vorm van ‘architectengeilheid’ noemt. “Amsterdam is de stad van de menselijke maat. We hebben juist zo snel mogelijk betaalbare woningen in niet-gesegregeerde wijken nodig.”

Soeters: “Architecten moeten niet alleen iconen bouwen, maar ook bijdragen aan een aangename buurt.”

Lees verder bij de bron

Reageer op dit artikel