nieuws

Proeftuin Marconia Rotterdam van start

Architectuur

Morgen presenteert gebiedscorporatie Marconia de eerste initiatieven op het voormalige rangeerterrein 3ha in Rotterdam. De komende jaren vormt dit gebied een openbare experimenteerruimte, waar verschillende vernieuwers samen initiatieven gaan testen. Dit moet van het braakliggende terrein een levendige proeftuin gaan maken.

Proeftuin Marconia Rotterdam van start

 

Marconia is een openbare experimenteerruimte voor initiatiefnemers in het bedrijfsleven, van de overheid, kennisinstellingen en zelfstandige burgers. Hier kunnen mensen met nieuwe ideeën aan de slag om deze te testen. Door samen te ontwikkelen, of juist met elkaar de concurrentie aan te gaan, ontstaan innovaties.

Op het voormalige rangeerterrein 3ha gaat de proeftuin de buurtbewoners en creatieve makers van het Rotterdam Innovation District met elkaar verbinden. Het unieke kruispunt is voor iedereen toegankelijk, zodat een ware ontmoetingsplek voor de buurt ontstaat. Op deze manier ontstaat een nieuwe samenhang in een gebied dat transformeert van een haven naar een stad.

Reageer op dit artikel