nieuws

Oplevering: woongebouw Philips Lighting door Diederen Dirrix

Architectuur

Diederendirrix architectuur & stedenbouw heeft het voormalige hoofdkantoor van Philips Lighting getransformeerd tot woongebouw met 616 lofts en penthouses. De oplevering van Lighting is de eerste stap in de realisatie van het Victoriapark.

Oplevering: woongebouw Philips Lighting door Diederen Dirrix

De drie vleugels van het kantoorgebouw van 43.000 m2 zijn ingevuld met lofts en penthouses voor veelal eenpersoonshuishoudens van starters en expats. Op de begane grond zit een supermarkt, diverse horeca en winkels, een fitness-studio en kantoren.

Philips Lighting door Diederen Dirrix 

Diederendirrix heeft de structuur van het gebouw en de betonnen trappenhuizen behouden, maar de gevels volledig vernieuwd. Grote schuiframen laten de loftwoningen baden in het licht. Op de bovenste verdieping liggen penthouses met ruime terrassen. Materialen als natuurstenen gevelvlakken en goudkleurige aluminium kozijnen zorgen voor een luxe uitstraling. De lofts zijn volledig ingericht opgeleverd.

Philips Lighting door Diederen Dirrix 

Van enclave tot nieuw stadsdeel

Het voormalig hoofdkantoor van Philips Lighting in het centrum van Eindhoven is gebouwd rond 1980. Omgeven door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, was het lange tijd een afgesloten enclave in de stad. Door het vertrek van Philips Lighting naar de High Tech Campus kwam deze locatie in het stadscentrum vrij.

Philips Lighting door Diederen Dirrix 

Diederendirrix geeft vorm aan de herontwikkeling van het hele terrein rond Philips Lighting. De woontoren Onyx met luxeappartementen en een vijflaags gebouw met studentenwononingen zijn gepland aan de noordzijde. Door deze verdichting kan aan de zuidzijde van het terrein het Victoriapark van 3,5 hectare worden gerealiseerd waarin de Genderbeek zal stromen.

Reageer op dit artikel