nieuws

VvdW – Het spookhuis van Guillermo del Toro

Architectuur

Andy Richter, de side-kick van Conan O’Brien ging op bezoek bij de Mexicaanse filmregisseur Guillermo del Toro. Del Toro, bekend van zijn fantasy en horrorfilms, leeft letterlijk tussen de monsters. Niet alleen tussen zijn eigen fantasyfiguren maar ook tussen de echte klassiekers. In de Video van de Week beelden uit zijn tweede huis die zijn getoond tijdens avondshow Conan.

VvdW – Het spookhuis van Guillermo del Toro

Guillermo del Toro werd in 1964 in Guadalajara in Jalisco geboren. In 1993 maakte hij zijn speelfilmdebuut met de onafhankelijke low-budget horrorilm Cronos. Deze film werd een onverwachtse hit en lanceerde Del Toro’s carrière als cultregisseur.

 

Sindsdien wisselt Del Toro verschillende soorten films met elkaar af: soms maakt hij big-budget Hollywood-blockbusters, veelal gebaseerd op stripverhalen (zoals Blade II en Hellboy 1 en 2), dan weer maakt hij kleine zeer persoonlijke fantasyfilms zoals The Devils Backbone en het bekende Pan’s Labyrinth. Soms maakt hij zeer gewelddadige horrorfilms zoals Mimic.

In 1998 vluchtte Del Toro uit Mexico vanwege de verslechterde politieke omstandigheden. Momenteel is hij Amerikaans staatsburger en woont hij in een buitenwijk van Los Angeles. Veel van zijn films worden vanuit Spanje geproduceerd.

 

 

Reageer op dit artikel