nieuws

Agendatip: Talk of the Town

Architectuur

Op donderdag 18 augustus organiseren Fabrikaat en Museum Het Valkhof de tweede avond in de reeks Talk of the Town. Aan de hand van een Romeinse baksteen neemt kunstenaar Erik Sep de bezoeker mee in zijn persoonlijke kijk op de stedelijke ontwikkeling. Daarmee legt hij een verband met het constante proces van bouwen in onze huidige samenleving.

Agendatip: Talk of the Town

 

In de driedelige reeks Talk of the Town vertellen verschillende kunstenaars over hun visie op de veranderende stad. Op de tweede avond vertelt Erik Sep over de nieuwe mogelijkheden van de veranderende samenleving. De voortdurende ontwikkelingen in de bouw zorgen ervoor dat burgers steeds meer keuze hebben in het diverse aanbod aan woningen. Dit levert echter wel de vraag op hoe burgers van te voren een juiste keuze kunnen maken over een ideale woning.

Als kunstenaar is Erik Sep bezig met de ontwikkeling van de miniatuurstad Neurotopia. Hier toont hij de constante veranderingen die de bouw meebrengt, net als in de echte wereld. In zijn miniatuurwereld vindt een constant proces plaats van bouwen, slopen, transformeren, herontwikkeling en reorganiseren. Deze fantasievolle wereld toont de structuren waar wij ons dagelijks in bevinden.

 

De tweede avond van Talf of the Town vindt plaats in het MIR, mobiel expeditiestation van kunstenaar Alphons ter Avest, dat op BouwLab Nijmegen staat. Gespreksleider van de avond is Arie-Willem Bijl, bestuurslid van Fabrikaat en voormalig wethouder Almere.
Reguliere kaarten kosten €10 (studenten €7).

Reageer op dit artikel