nieuws

VvdW – Het Beusebos, hoe het kan blijven bestaan

Architectuur

Het Beusebos bij Purmerend moet voor de ontwikkeling van een hotel en een conferentiecentrum sneuvelen. Dit stuit op protest van onder andere D66. De partij is niet tegen de ontwikkeling van het gebied voor toerisme en recreatie maar vindt het belangrijk dat het groen daarin een belangrijke plek krijgt. Op verzoek van de partij maakte Bryan Suiker een alternatief waarin aangetoond wordt dat er meer mogelijkheden zijn voor het gebied.

VvdW – Het Beusebos, hoe het kan blijven bestaan

De onderwerpen van Suiker bestaan in het kort, twee varianten een laag hotel, dat in de vorm van een ster tussen de (behouden) bomen staat. De hoogbouw heeft de vorm van een iconische zwaan. De schetsen van Suiker zijn niet bedoeld als eindresultaat maar om te inspireren. Ze laten zien dat er meer mogelijk is dan in de visie van B&W staat en waarmee het bos niet hoeft te verdwijnen. 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel