nieuws

Grootste bewegende uitkijktoren binnenkort open

Architectuur

De British Airways i360, ’s werelds grootste bewegende uitkijktoren, gaat begin augustus open voor publiek. Het ontwerp van Marks Barfield Architects, bekend van Londen Eye, is circa 140 meter hoog en biedt uitzicht over Brighton en de zuidkust van Engeland.

Grootste bewegende uitkijktoren binnenkort open

Twee jaar heeft de bouw van het nieuwe icoon aan de zuidkust in beslag genomen. Na de opening van de bekende West Pier, 150 jaar geleden, heeft de stad er nu, volgens de ontwerpers een verticale pier bij die de bezoekers uitnodigt een wandeling in de wolken te maken, net zoals de Pier indertijd vroeg aan de Victoriaanse society een wandeling op het water te maken.

 British Airways i360 Brighton

British Airways i360 Brighton

British Airways i360 Brighton

Het ronde glazen uitkijkdeel, tien keer zo groot als een Londen Eye capsule, kan 200 bezoekers herbergen terwijl hij langzaam langs de slanke stalen toren naar boven glijdt, naar de maximale hoogte van bijna 140 meter.

British Airways i360 Brighton

British Airways i360 Brighton

Reageer op dit artikel