nieuws

Beweegbox voor een leven lang bewegen

Architectuur

RoosRos Architecten heeft in samenwerking met draaijer+partners, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), Janssen-Fritsen en De Groot Vroomshoop de Beweegbox ontworpen. Het innovatieve concept sluit aan bij het nieuwe sporten en moedigt aan tot een leven lang bewegen. De box kan multifunctioneel ingezet worden door school, wijk en vereniging.

Beweegbox voor een leven lang bewegen

De Beweegbox biedt dankzij een slimme inrichting veel meer mogelijkheden dan de traditionele rechthoekige zaal. Een vierkant van 8 bij 8 meter is groot genoeg voor veel verschillende activiteiten. De Beweegbox is daarom een vierkant van 16 bij 16 meter geworden, op te delen in vier vierkanten van 8 bij 8 meter. In zo’n vierkante zaal kan een groep makkelijk worden opgedeeld in vier kleinere groepjes, die alle vier een andere activiteit kunnen doen. Zo wordt jong en oud uitgedaagd om continu in beweging te zijn.

RoosRos Beweegbox

RoosRos Beweegbox

Multimedia

De Beweegbox wordt uitgerust met projectie, licht en geluid. Naast traditionele sport- en spelmaterialen staan er onder andere een klimwand, spiegels en een enorme trampoline. Ondersteund door audio en video kan alles. Klauteren in jungle-sfeer of dansen op muziek. Dat maakt de beleving compleet. Door de veelzijdigheid is de Beweegbox multifunctioneel inzetbaar. Overdag kunnen scholen er in voor gymlessen. Na schooltijd kunnen de wijk- of gymnastiekvereniging er verschillende lessen geven. En ’s avonds kan de dansschool de Beweegbox gebruiken als studio.

RoosRos Beweegbox 

Reageer op dit artikel