nieuws

Van Lieflandlaan wordt Van LieflandPARK

Architectuur

Onlangs presenteerde drie ontwikkelaars hun nieuwbouwplannen voor het voormalig sportveld aan de Van Lieflandlaan in Utrecht. Met maar liefst 69 procent van de stemmen van de omwonenden ging de voorkeur uit naar het Team Van Lieflandpark bestaande uit DAO (De Andere Ontwikkelaar), ontwikkelende bouwer Thunissen, Heren 5 Architecten, landschapsarchitecten Carve, bureau Dietz Communicatie en Bureau Nieman.

Van Lieflandlaan wordt Van LieflandPARK

Belangrijkste was: behoud van zoveel mogelijk groen”, aldus Taco Meerpoel van DAO “en dat hebben wij dan ook als vertrekpunt genomen voor ons plan. We zijn door slim passen en meten gekomen tot liefst 3000m2 groen en slechts 20 woningen. Het geheel is bovendien zo goed ingepast dat we ons plan van harte Van LieflandPARK hebben genoemd.’

Van LieflandPark_2 

 Bekijk de presentatie van het winnende team

Het college heeft besloten de uitslag van de stemming te volgen en de ontwikkeling voorlopig te gunnen aan de ontwerpers. 

Reageer op dit artikel