nieuws

Render Ster van de Week – Liberland door RAW-NYC

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – Liberland door RAW-NYC

Een voorstel voor een algen-aangedreven stad won de ontwerpwedstrijd voor Liberland, ’s werelds nieuwste soevereine staat in Europa. Op een circa 6 kilometer groot stuk grond gelegen in een uiterwaard van de rivier de Donau tussen Kroatië en Servië ligt Liberland. De zelfbesturende micro-natie die haar burgers economische en persoonlijke vrijheid garandeert, schreef een unieke uitdaging voor architecten en stedenbouwkundigen uit die door RAW-NYC oppakte. Het resultaat, een ontwerp voor een diep groene mixed-use stad dat horizontale lagen verticaal stapelt om aan een eventuele bevolkingsgroei tegemoet te komen.

Render Ster - Liberland

Render Ster - Liberland 

Render Ster - Liberland 

Render Ster - Liberland 

Render Ster - Liberland 

Render Ster - Liberland 

Render Ster - Liberland 

Reageer op dit artikel