nieuws

Duwo levert transformatieproject Haags Zuiderpark op

Architectuur

Duwo heeft samen met de architecten van Ideal Projects/Design het voormalige bejaardentehuis WZH Zuiderpark aan de Harderwijkstraat getransformeerd naar 155 betaalbare studentenwoningen.

Duwo levert transformatieproject Haags Zuiderpark op

De oplevering van het studentencomplex heeft eind mei plaatsgevonden. Het zijn zelfstandige studentenwoningen met een eigen keuken, badkamer en wc. Studenten huren een woning vanaf 347 euro per maand, inclusief verwarming, elektra, water, tv-signaal en snel internet. In dit bedrag is de huurtoeslag vanaf 18 jaar in mindering gebracht. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

 Duwo Studentenkamer Harderwijkstraat Den Haag
De kamers in het complex

Sportcampus Zuiderpark, een ontwerp van het Britse FaulknerBrowns

De woningen liggen naast het Zuiderpark met een keur aan voorzieningen voor sport en beweging: van buiten hardlopen tot indoor zwemmen. In het najaar 2016 gaat Sportcampus Zuiderpark open met vestigingen van sportopleidingen. De bewoners die een sportopleiding volgen, kunnen lopend naar hun onderwijsinstelling. De dagelijkse boodschappen kopen ze in de winkelstraat 100 meter verderop.

 

Ontwikkelaar UrbanTTP, een samenwerking tussen UrbanOne bv en TTP Vastgoed bv, heeft de ombouw tot 155 studentenwoningen van het voormalige bejaardenhuis WZH Zuiderpark gerealiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente; DUWO heeft het gebouw aan de Harderwijkstraat in beheer genomen. SP Fund heeft het pand aangekocht voor zijn investeerders.

Reageer op dit artikel