nieuws

Ambachtsschool Winterswijk krijgt woonbestemming

Architectuur

Het college van b&w van Winterswijk heeft ingestemd met de planontwikkeling voor de voormalige ambachtsschool aan Prins Hendrikstraat 12. In het hoofdgebouw wordt een kleinschalige woonzorgvoorziening gevestigd voor mensen met dementie. In de technieklokalen van het pand komen maximaal tien starters-/kluswoningen.

Ambachtsschool Winterswijk krijgt woonbestemming

Tussenliggende delen van het gebouw worden gesloopt. Vanaf 2012 is gezocht naar een nieuwe bestemming voor de ambachtsschool. Die moest passen bij de mooie en rustige (woon)omgeving waarin het gebouw is gesitueerd. Er is rekening gehouden met de nadrukkelijke wens van de buurtbewoners dat het statige hoofdgebouw behouden blijft. Ook is rekening gehouden met verkeersaantrekkende werking en parkeerdruk. Die zijn bij de nieuwe functies laag.

De bewoners in het zorgedeelte worden 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteund door een vast team dat onder leiding staat van een verpleegkundige. De vraag naar woonzorgplaatsen voor mensen met dementie neemt snel toe.

Reageer op dit artikel