nieuws

Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten gestart

Architectuur

Je kan weer inschrijven voor de Abe Bonnema Prijs. Dit kan alleen als je onder de 40 jaar en ontwerper van een gebouw bent dat in 2014-2015 is opgeleverd. Vind de jury jouw project van uitzonderlijke hoge architectonische kwaliteit dan kan je 20.000 euro winnen. Inschrijven kan tot en met 15 juli.

Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten gestart

Wie oordeelt?

De jury van de prijsvraag bestaat uit Esther Agricola (voorzitter), Marjolein van Eig, Eric Frijters, Annelies van der Goot, Edwin Oostmeijer en Koen van Velsen. Inschrijving via de website is mogelijk t/m 15 juli. De prijsuitreiking is in november.

Abe Bonnema Prijs

Doel van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2016 is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

In de even jaren wordt de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten uitgereikt en in de oneven jaren de Abe Bonnema Architectuurprijs. In 2014 was Marjolein van Eig de winnaar van de eerste Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten met het project ‘Koepel op de Overplaats’ in Heemstede.

 

Reageer op dit artikel