nieuws

Uitbreiding Viking Museum in Oslo

Architectuur

Onlangs won het Noorse bureau AART een prijsvraag voor de uitbreiding van het Viking Museum in Oslo. Zij bedachten een cirkelvormige toevoeging aan het kruisvormige gebouw dat ook onderdeel is van het Museum of Cultural History van de Universiteit van Oslo.

Uitbreiding Viking Museum in Oslo

De prijsvraag vroeg om een belangrijke uitbreiding voor het museum dat op Oslo’s schiereiland Bygdøy ligt. Het in 1920 ontworpen gebouw van de Noorse architect Arnstein Arneberg huisvest een grote collectie met spullen uit de tijd van de Vikingen.

 Uitbreiding Viking Museum in AART

 Uitbreiding Viking Museum in AART

Binnen bevindt zich een dubbelhoge ruimte voorzien van galerijen die uitkomen op een glazen gang rond de binnenplaats. Dit dubbele niveau geeft bezoekers zicht op de verschillende perspectieven van het Vikingschip.

 Uitbreiding Viking Museum in AART

 Uitbreiding Viking Museum in AART

Met 9300 vierkante meter is de uitbreiding bijna drie keer zo groot als het bestaande museum.De oplevering wordt verwacht in 2022.

 Uitbreiding Viking Museum in AART

Reageer op dit artikel