nieuws

Moederscheim Moonen herontwikkelt Brouwerij De Leeuw

Architectuur

Moederscheim Moonen is ingeschakeld voor de herontwikkeling van het historische en monumentale terrein (80.000 m2) van bierbrouwer De Leeuw in Valkenburg. De voornaamste ingrediënten voor de herontwikkeling zijn sport, vrije tijd, gastronomie en lifestyle.

Moederscheim Moonen herontwikkelt Brouwerij De Leeuw

Het Japanse bedrijf Shimano vestigt op het terrein een dynamisch, fiets-, vis-, en wielrencentrum en ook Amstel zal er een prominente rol gaan spelen door het openen van een Amstel Gold Race XP center met een bijbehorend hotel met 60 kamers.  

Herontwikkeling bedrijventerrein Brouwerij de Leeuw door MoederscheimMoonen

Herontwikkeling bedrijventerrein Brouwerij de Leeuw door MoederscheimMoonen

De overige participanten zijn een mix tussen events, sport en medische bedrijven en een fietsverhuurbedrijf. De voormalige brouwerij zal worden ingericht als een gastronomisch centrum voor diverse Limburgse ambachtelijke producten waar in de toekomst zowel geproduceerd als geconsumeerd kan worden. Daarnaast wordt het monumentale waterrad gerestaureerd zodat het zichtbaar én werkend is.

Herontwikkeling bedrijventerrein Brouwerij de Leeuw door MoederscheimMoonen 

De oplevering van het nieuwe terrein staat gepland voor medio 2017.

Reageer op dit artikel