nieuws

Tinker Imagineers timmert aan de weg

Architectuur

Met een nominatie voor de International Design and Communication Award en een Duitse en Engelse nominatie voor de DOMunder kan je zeggen dat Tinker Imagineers stevig aan de weg (internationale) weg timmert.

Tinker Imagineers timmert aan de weg

Tinker Imagineers is met de permanente tentoonstelling ‘World of Silver‘ in het Zilvermuseum in Schoonhoven genomineerd voor de categorie scenografie van IDCA. Het wordt, zoals het bureau zelf zegt, een zware opgave om te winnen. De andere projecten die verslagen moeten worden zijn onder andere het 9/11 Memorial Museum in New York. Eerder won de World of Silver de FX Award en onlangs de Museum Discovery 2015.

 World of Silver Tinker Imagineers

World of Silver

Het Zilvermuseum in Schoonhoven vertelt het verhaal over zilver op een informele manier. Langs een langgerekte, feestelijk gedekte tafel staan themakasten opgesteld waarmee bezoekers worden gelokt om een kijkje te nemen.

 World of Silver Tinker Imagineers

De 14 meter lange eettafel is meer dan een eye-catcher, hij dient ook als tijdslijn en toont hoe het zilverwerk is veranderd door de eeuwen heen. De placemats onder de dekens zijn multimedia presentaties die de verschillende stijlen uit leggen. De omringende kasten vertellen elk hun eigen verhaal, met een eigen beeldtaal. De zijkanten van de kasten bevatten voorstelling-dozen, filmpjes, quizzen, en grappige observaties.

DOMUnder Tinker Imagineers

DOMunder

De DOMunder in Utrecht grossiert in prijzen. Aan het lijstje met onder ander de Museum+Heritage Award en de Heritage in Motion Award zijn daar nu twee nominaties bijgekomen. Een uit Duitsland  voor internationale Duitse Design Award en een uit Engeland voor de WIN Awards 2015 in de categorie tentoonstellingsruimte. 

 

Reageer op dit artikel