nieuws

Agendatip: CityLiv in Heerlen

Architectuur

CityLiv 2015 van 28 augustus tot en met 6 september toont aan dat van hergebruikte materialen tijdelijke kunst is te maken. CityLiv is een openbare kunstexpositie en route in het hart van Heerlen. Het is onderdeel van het internationale kunst- en theaterfestival Cultura Nova. Op tien publieke locaties zijn kunstinstallaties te zien van nationale en internationale architecten, designers en kunstenaars waarbij hergebruik van materialen centraal staat.

Agendatip: CityLiv in Heerlen

Sloophout, stoeptegels, afgedankte meubels en zelfs fietswielen zijn stuk voor stuk verwerkt in de kunstwerken die te zien zijn op het Pancratiusplein, het Schelmenhofje, het Luciushof, de Morenhoek, het Betaplein, het Wilhelminaplein, het Raadhuisplein, het Burg. van Grunsvenplein, in de Geleenstraat en in de etalage van een nog bekend te maken pand in Heerlen.

Bijzonder aan de CityLiv Walk dit jaar is het rijke muzikaal programma. Diverse artiesten zetten de onlosmakelijke koppeling tussen muziek en kunst om in melodieuze klanken, swingende jamsessies en pakkende beats, passend bij ieder kunstobject. De CityLiv Walk zal dagelijks van za 29 augustus t/m zo 6 september (gratis) te voet worden afgelegd.

Veiling

CityLiv 2015 wordt op zondag 6 september vanaf 16.00u knallend afgesloten met een veiling tijdens de ArtyParty. In het kader van ‘re-use art’ worden deze avond de kunstwerken van CityLiv geveild. De netto opbrengst gaat naar 3FM Serious Request 2015. Locatie: Swing-inn, Plaarstraat 14 in Heerlen.

 

 

 

Reageer op dit artikel