nieuws

Nieuw: ARC15 – Meubel Award

Architectuur

Binnen de ARC15 Awards reiken we dit jaar voor het eerst de ARC15 – Meubel Award uit. De prijs, een initiatief van Rohde & Grahl, Gabriel en de Architect, gaat naar meubelontwerpen voor de werkomgeving, die in de afgelopen periode in Nederland en België zijn gemaakt. Bijzonder aan deze prijs is dat de winnende ontwerpen kans maken in productie te gaan.

Nieuw: ARC15 – Meubel Award

Doel van ARC15 Meubel Award is het aanmoedigen van innovatie in meubelontwerp en het stimuleren van het maken van zitmeubels voor de werkomgeving. Belangrijke criteria liggen op het vlak van functionaliteit, vernieuwing, duurzaamheid en esthetiek. Industriële uitvoerbaarheid van het meubel is een andere belangrijke voorwaarde. Genomineerde inzendingen kunnen in aanmerking komen voor productie.

De ARC15 Meubel Award wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste meubelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaande aan de toekenning. De opgave betreft het maken van een ontwerp voor een zitmeubel, serie of systeem, ten behoeve van gebruik in de werkomgeving.

Zitmeubels zijn belangrijke onderdelen van een interieur. Niet verwonderlijk is dat parallel aan de ontwikkelingen in de werkomgeving, een differentiatie aan zitmeubels optreedt. Naast kantoorstoelen zien we fauteuils, banken, modulaire systemen, maar ook complete ontmoetingsplekken en lounge werkplekken. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van het meubel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik en constructieve uitwerking. Een productierijp product geniet de voorkeur.

Jury

De nominaties worden aangewezen door een jury die wordt voorgezeten door Robert Bronwasser. De definitieve samenstelling van de jury wordt binnenkort bekend gemaakt.

Nominaties en winnaar

De jury wijst drie nominaties aan en laat deze vergezeld gaan van een motivatie. De winnaar van de ARC15 Meubel Award wordt op 19 november tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Dordrecht bekend gemaakt. De jury is onafhankelijk en doet een bindende uitspraak.

De winnaar sleept de fel begeerde ARC15 Award in de wacht. Daarnaast wordt zijn werk gepubliceerd in de speciale uitgave die de Architect ter gelegenheid van de prijsuitreiking uitbrengt. Tot slot kan zijn werk (en dat van de andere genomineerden) in aanmerking komen voor productie door Rohde & Grahl. 

Op www.arc-awards.nl vind je meer informatie en een directe link naar het inzendformulier.

Reageer op dit artikel