nieuws

Daniel Rosbottom nieuwe hoogleraar Interieur TU/D

Architectuur

Daniel Rosbottom is de nieuwe hoogleraar van de leerstoel Interieur van de faculteit Bouwkunde in Delft. Hij volgt hiermee Tony Fretton op.

Daniel Rosbottom nieuwe hoogleraar Interieur TU/D

Rosbottom is sinds 2008 hoofd van de School of Architecture and Landscape aan de Kingston University in Londen en sinds 2000 directeur van het Londense bureau DRDH Architects. In 2015 won dit internationaal ge-oriënteerde bureau de Noorse Staatsprijs voor architectuur met het project voor Stormen, een concertzaal en bibliotheek in de Noorse stad Bodø.

 

  

Interieur TU/D 

De leerstoel Interieur richt zich op openbare stedelijke binnenruimtes als essentiële component van de moderne stad. In het onderwijs en onderzoek  wordt onderzocht hoe openbare stedelijke binnenruimtes een katalysator voor architectuur kunnen zijn, in plaats van een toevoeging achteraf.

Fretton over Rosbottom: 

“Daniel is de juiste persoon om de leerstoel te leiden in de volgende fase van de ontwikkeling, want hij combineert praktijkervaring op hoog niveau met een sterk gevoel voor ideeën en uitstekende academische managementvaardigheden.” 

Reageer op dit artikel