nieuws

Octatube ontwerpt glazen entree in historisch Londen

Architectuur

Octatube gaat de staal- en glasconstructies maken voor een grote glazen entree tussen het oude stadhuis van Marylebone (Londen) en de naastgelegen bibliotheek. De twee monumentale gebouwen worden herbestemd voor de London Business School. De nieuwbouw zal hen met elkaar verbinden.

Octatube ontwerpt glazen entree in historisch Londen

Architectenbureau Sheppard Robson heeft het ontwerp gemaakt voor het Sammy Ofer Centre: een modern nieuw onderwijscentrum op deze historische locatie in Londen. In opdracht van Wates Construction is Octatube aangesteld als onderaannemer voor ontwerp, engineering, productie en montage van de beeldbepalende staal- en glasconstructies.

De glazen verbinding zal de nieuwe functie markeren. Deze link vormt een aanvulling op de historische en architectonische identiteit van het bestaande complex en zal fungeren als een dynamische entree voor de London Business School. Door de glas- en staalconstructie blijven de zichtlijnen door de passage en de identiteit van de twee monumentale gebouwen behouden. De detaillering wordt gekenmerkt door onzichtbare verbindingen, op maat gemaakte stalen draagprofielen en grote isolatieglaspanelen.

 

De locatie wordt tevens uitgebreid met een nieuw onderwijsgebouw dat een aanbouw van het oude raadhuis vervangt. Hier komen zes collegezalen met elk plaats voor 100 tot 200 studenten. In de gerenoveerde interieurs worden voorzieningen aangelegd zoals een bibliotheek, seminarruimtes, flexibele kantoorruimte en ondersteunende faciliteiten voor de faculteit. Overal in en tussen de oude en nieuwe gebouwen zijn glazen daklichten en grote zijlichten geïntegreerd. Ook de elegante middentoren wordt omringd door een zelfdragend glazen dak.

 

Het project maakt een moderne leeromgeving van een historisch gebouw, waardoor de universiteit kan beschikken over meer onderwijsruimten. Een aanzienlijke investering van de London Business School maakt het mogelijk dat het iconische gebouw volledig wordt gerenoveerd. De ceremoniële zalen in het raadhuis worden behouden als kantoorruimte voor de voormalige eigenaar, de City of Westminster.

De opening van het Sammy Ofer Centre staat gepland in de tweede helft van 2016.

Reageer op dit artikel