nieuws

Woonzorglocatie Het Waal in Emmen geopend

Architectuur

In Emmen is het woonzorgcomplex Het Waal geopend. Het ontwerp is van Peters & Lammerink Architecten. Het complex, dat nabij winkelcentrum Emmerhout ligt, omvat 24 appartementen in vier gemeenschappelijke woonkamers voor kinderen met een beperking.

Woonzorglocatie Het Waal in Emmen geopend

 

Van binnen heeft het ontwerp van Peters & Lammerink Architecten een moderne en open uitstraling en er is een patio waar de bewoners op uitkijken. In de vier gemeenschappelijke woonkamers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en gezamenlijke activiteiten ondernemen.

Het idee om een appartementencomplex te bouwen is gekomen doordat vijf ouderparen uit Emmen en omgeving negen jaar geleden op zoek gingen naar een geschikte locatie om te wonen voor hun zonen en dochters met een beperking, waar zij min of meer zelfstandig zouden kunnen wonen met de nodige ondersteuning.

Baalderborg Groep verleent zorg op afroep aan de bewoners van Het Waal, een ontwikkeling van BPD. Het ontwerp is van Peters & Lammerink Architecten, voor de realisering was Zomers Bouwbedrijf.

 Zorgcomplex het Waal in Emmen 

 

Reageer op dit artikel