nieuws

‘Overheid schendt auteursrecht architecten’

Architectuur

De overheid schendt bij verbouwingen in toenemende mate het auteursrecht van architecten, stelt architect Hans Ruijssenaars.

‘Overheid schendt auteursrecht architecten’

 

 

 

 

De gang van zaken rond de verbouwing van het voormalige Ministerie van Economische Zaken in Den Haag, heeft hem ertoe gebracht een kort geding aan te spannen. Dat dient komende donderdag. Vergelijkbare kwesties spelen op veel plaatsen maar slechts weinig architecten durven het aan om hierover te klagen, stelt hij, uit angst voor het mislopen van toekomstige opdrachten. Bij de dbfmo-contracten van de overheid wordt de architectenkeuze uitbesteed aan de opdrachtnemer. In het geval van het ministerie van Economische Zaken is dat Facilicom, moederbedrijf van Breijer Bouw en Installatie.

Bart Mullink (Redactie Cobouw)

 

Reageer op dit artikel