nieuws

Kandidaten 2e ronde naoorloge winkelstrip bekend

Architectuur

Voor de tweede ronde in de oproep van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor nieuwe concepten voor de naoorlogse winkelstrip zijn 15 kandidaten geselecteerd voor de tweede ronde. Zij krijgen tot eind april de tijd om hun ideeën verder uit te werken op posterformaat.

Kandidaten 2e ronde naoorloge winkelstrip bekend

De selectie werd gedaan door een vakjury bestaande uit Anita Blom (senior specialist Wederopbouw en naoorlogs bouwen, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ) Ronald Rijnen (strategisch adviseur Stadsontwikkeling van de gemeente Eindhoven) Mark Schrijver (Artesz projectontwikkeling) en Rob Soeterboek (locatiemanager Detailhandel en Horeca stad Antwerpen).

De jury heeft de inzendingen in de 1e ronde anoniem bekeken. In de tweede ronde zijn de namen van de kandidaten weliswaar bekend, maar blijven de ideeën nog even geheim, zodat ze eerst nog goed uitgewerkt kunnen worden voordat zij gepresenteerd worden.

Uiteraard kan de jury nog niet in detail treden over de inzendingen. Wel valt op dat veel inzendingen terug te leiden zijn tot 3 grote thema’s: nieuwe werkpatronen in de samenleving, veranderingen in de gezondheidszorg en mogelijkheden voor (praktijk)onderwijs. Uiteraard leggen de ideeën daarbij de link naar de wijk. Ook leuk om te zien was dat de inzendingen uit heel Nederland afkomstig zijn.

Op 19 juni vindt de prijsuitreiking plaats in Rotterdam en worden de beste 3 inzendingen bekend gemaakt. Onder de winnaars is zo’n 30.000 euro aan prijzengeld te verdelen.

De deelnemers die door zijn naar de 2e ronde:
Angelica, Roosendaal
Artesk van Royen Architecten, Maastricht
BFAS, Utrecht
de Nooijer Architectuur, Amersfoort
De Open Kaart, Delft
De Steunbeer BV, Zierikzee
Design Studio Tatjana Djordjevic, Amsterdam
diederendirrix, Eindhoven
Kim de Greef Architectuur, Tilburg
KIR, Kordaat in Ruimte, Nieuwegein
NieuweWijn, Arnhem
Stipo BV, Rotterdam
Studio Stad, Grevenbicht
Studio Timo, Den Haag
Wendy van Rosmalen, Den Bosch

 Meer informatie

Reageer op dit artikel