nieuws

Bedstay: woonpionieren dag 5

Architectuur

Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas bouwen op dit moment vier tijdelijke slaapplaatsen in een leegstaand kantoorgebouw in Arnhem. Van 14 maart tot 11 april worden deze ‘Bedstays’ voor het Ruimtekoers-festival per nacht verhuurd aan wie ‘modern nomadisme’ wil ervaren. Arthur stuurt ons elke dag een update in woord en beeld. Vandaag zijn verslag van dag 5.

Bedstay: woonpionieren dag 5

Met een paar honderd kilo aan extra materialen en een nog nagloeiende pinpas op zak hebben we de economie vandaag goed gestimuleerd. Het goeie spul hebben is belangrijk. Er is voor alles wel een ´adresje´ en wat een feest om die adresjes af te gaan. Of ze komen naar je toe! Om met het eind van de dag te beginnen: een neef van Jelte, Koen, heeft ons getrakteerd op een malse lading vers gekapt eiken, zo van het dak en uit de achterbak van zijn boodschappenautootje. De steigerbuizen en balken hout die we eerder die dag bij een gezellig familiebedrijf te Doetinchem scoorden worden gebruikt voor de bouw van voorzetwanden en een klein podium.

 Woonpionieren - Dag 5

Mijn vader had vandaag zijn goede vriend Albert Ordelman en diens hond Luigi meegenomen. Een hond zo braaf dat je ‘m steeds vergeet, achter in de auto, ergens in de lift of naast een stel balken. Zo niet zijn baasje! Albert is de gezelligheid zelve en bovendien van een buiten categorie als het op maken aankomt. Nog nooit heb ik hem zonder ‘een project’ rond zien lopen en kijk niet gek op als er na een bezoekje van Albert opeens een carport aan je huis zit. Albert en Paul hebben gewerkt als jonge goden.

 Woonpionieren_Dag_5

Laat op de avond bellen Jelte en ik nog even met elkaar. Vroeg op de avond trouwens ook, en tussen de middag en tijdens mijn ochtendpap. We spreken nog wat dingen door, de Fritz Cola koelkast, het kippenhok en de kippen, de yurt van Ilma Yoga House die zondag arriveert en het transport van een Amsterdamse boomhut…

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel