nieuws

263 torens in Londen gepland voor dit jaar

Architectuur

New London Architecture (NLA), een online Engels forum voor discussies, debatten en informatie over architectuur, planning, ontwikkeling en constructie in de Engelse hoofdstad, heeft interessante cijfers gepubliceerd in hun jaarlijkse London Tall Buildings Survey. Volgens de nieuwe data staan in Londen dit jaar 263 torens hoger dan twintig verdiepingen gepland.

263 torens in Londen gepland voor dit jaar

Dit grote aantal gebouwen omvat alle torens – hoger dan twintig verdiepingen – die in 2015 zijn gepland, in aanbouw zijn of goedgekeurd zijn maar nog niet met de bouw van start zijn gegaan. Hierbij zijn 76 gebouwen voorgesteld of staan in de planning, 117 gebouwen zijn goedgekeurd en klaar voor de bouw en 70 gebouwen zijn nu in aanbouw.

Woningbouw tekort

Londen kent een ongekende top in het aantal inwoners: in de regio Groot-Londen wonen circa 8,6 miljoen mensen. Hiermee is Londen één van de grootste steden in Europa. Daarbij bestaat een aanhoudend tekort aan woningen in de stad. Van de 70 torens reeds in aanbouw zijn 62 gebouwen bedoeld voor woningen. Dit betekent een aanvulling van 14.800 nieuwe woningen voor Londen. In totaal is 80% van de geplande 263 torens gedeeltelijk een woontoren, waarbij de meeste torens commerciële functies vervullen op de begane grond.

De London Tall Buildings Survey 2015 omvat de periode tussen 1 februari 2014 en 28 februari 2015. De meting is een initiatief van het forum New London Architecture (NLA) en GL Hearn, een adviesbureau in onroerend goed.

Meer informatie

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel