nieuws

Render Ster van de Week – Invulling Chicago Spire

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Ditmaal gaat het om de eventuele invullingen voor het geannuleerde project van Calatrava, de Chicago Spire.

Render Ster van de Week – Invulling Chicago Spire

Vijf locale architecten gaven gehoor aan de uitdaging van het Chicago Magazine voor een invulling van de Chicago Spire. Het ontwerp van Calatrava, het grootste gebouw van de stad, werd geannuleerd. Er was een stille hoop dat de Ierse ontwikkelaar Garrett Kelleher, het geplande project zou afbouwen maar een bankroet gooide letterlijk roet in het eten.

Wat achterbleef sinds 2008 is een 32 diameter groot gat in de grond waarvoor nog geen invulling is gevonden. Het gaf de inwoners genoeg tijd voor een eventuele invulling. De ingediende scenario’s door de bureau’s uit Chicago hebben meer kans op realisatie dan de Spire ooit heeft gedaan.

 Swimming Hole_UrbanLab UrbanLab: ‘Swimming Hole’

 Horta_Hoerr Schaudt_Invulling Calatrava Chicago_Render Ster van de Week
Hoerr Schaudt: ‘Birds in Horto’

 Space Architects Underground Amphitheater - Invulling Calatrava Chicago
Space Architects + Planners: ‘Underground Amphitheater’

 VOA Urban Island - Render Ster van de Week - Invulling Calatrava Chicago
VOA: ‘Urban Island’

SCB 'Chicago Beacon' Render Ster van de Week - Invulling Calatrava Spire Chicago
SCB: ‘Chicago Beacon’

 

 

 

Reageer op dit artikel