nieuws

Render Ster van de Week – House of Hungarian Music van Sou Fujimoto

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, Archdaily of deze week naar World-Architects. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een mooi ontwerp van Sou Fujimoto voor het House of Hungarian Music.

Render Ster van de Week – House of Hungarian Music van Sou Fujimoto

In het stadpark van Boedapest, Városliget, zullen in het kader van het Liget Budapest Project vijf nieuwe musea worden gebouwd. Daarmee is het één van Europa’s grootste bouwprojecten van dit moment. Door middel van vier anonieme competities zijn de architecten voor deze gebouwen gekozen. Via deze competitie zijn de ontwerpen van drie architectenbureaus, te weten Sou Fujimoto, Vallet de Martinis DIID Architectes en KÖZTI Architects & Engineers geselecteerd.

Het ontwerp van Sou Fujimoto voor het House of Hungarian Music is een groot, wit gebouw met organisch gevormde gaten in het dak. Dankzij vides in de vloer kan het licht ook tot de benedenverdiepingen van het gebouw reiken. De natuurlijke vormentaal laat het House of Hungarian Music opgaan in de parkachtige omgeving. Tegelijkertijd hebben bezoekers de mogelijkheid om het dak te betreden en te genieten van het uitzicht.

Het nieuwe museum gaat bijna 243 miljoen euro kosten. In 2016 zal begonnen worden met de bouw en naar verwachting openen de deuren in maart 2018.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel