nieuws

Bedstay: woonpionieren dag 2

Architectuur

Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas bouwen op dit moment vier tijdelijke slaapplaatsen in een leegstaand kantoorgebouw in Arnhem. Van 14 maart tot 11 april worden deze ‘Bedstays’ voor het Ruimtekoers-festival per nacht verhuurd aan wie ‘modern nomadisme’ wil ervaren. Arthur stuurt ons elke dag een update in woord en beeld. Vandaag zijn verslag van dag 2.

Bedstay: woonpionieren dag 2

In de regen langs houtslopers en ijzerboeren rijden is niet zoiets als een gezellig dagje uit. Maar het kan mooie vondsten opleveren! Zoals het houten skelet voor ons kleine kringloop huisje, nu al te boeken via Airbnb. Aan dat skelet schroeven we de panelen van oude meubels, simple as that.

En als dan ineens toch van alles blijkt te werken, bijvoorbeeld de lift, dankzij de inzet van Rens Bruin, Thijs Groenewegen en Guus van den Berg, en er daarna een kaartje van mijn lieve vriendin opduikt uit de binnenzak van mijn jas terwijl net de zon doorbreekt, dan is dag twee een mooie dag geweest.

 

  

Heel langzaam begint alles in elkaar te passen, wilde plannen en mooie materialen leren elkaar kennen op 500 vierkante meter kantoorpand midden in de stad. Dat is fascinerend, enerverend en ook spannend. Het écht beginnen, daadwerkelijk de spullen halen en er de zaag inzetten is een flinke stap buiten het veilige land van onze verbeelding. Precies de reis de Jelte en ik willen maken.

Ik ervaar een soort golfbeweging van spullen halen, overleggen, klusjes tussendoor, ontwerpen, weer spullen halen, afwegen, overleggen, verplaatsen, berekenen, spullen halen en zo door. Het is best fijn deinen daarop, je kunt je er haast een beetje aan overgeven. 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel