nieuws

Hot: tiny houses

Architectuur

Kleine huisjes zijn ‘hot’. In elk geval op de social media. In Amerika blijkt wonen in een klein huisje een ware lifestyle te zijn en in Japan… Ja, dat daar elk stukje land, hoe onmogelijk ook, wordt gebruikt om huisjes op te bouwen, dat wisten we al langer. Maar de voorbeelden blijven hartverwarmend en oogstrelend.

Hot: tiny houses

Adri Duivesteijn en Fred Schoorl attenderen ons via Twitter op de pagina Tiny Houses That Are Filled With Serious Comforts van m.homesandhues.com, een overzicht van tien niet te versmaden kleine huisjes wereldwijd. Een paar exemplaren:

Dit molenachtige huisje met luiken beslaat net iets minder dan 5 m2 van de Australische outback. 

 

Nido, oftewel Robin Falck’s lakeside cabin telt net minder dan 9 m2, maar dan rekenen we het fantastisch zonnedek niet mee. 

  

Het interieur van het Ragged Island Retreat. Met zijn 50 m2 niet het kleinste kleine huisje, maar wel heel aantrekkelijk. 

Ook Duurzaam Nieuws houdt van klein. Het artikel Gelukkig op 25 vierkante meter bericht over mensen die op zoek zijn naar ‘de kleinst mogelijke ruimte waarin ze kunnen leven, werken en gelukkig zijn’ en een documentaire over het onderwerp, door Kirsten Dirksen, die met het fenomeen in aanraking kwam toen haar ouders de stad (LA) uit trokken:

Briljant – want sociaal duurzaam – is de vondst om een doos aan je billboard te plakken. Dan heeft een dakloze er ook nog wat aan.

 

En Japan? 

De Tiny Huisjes-site van Duivesteijn en Schoorl laat dit exemplaar zien: 

  

Het River Side House in Tokyo, door Mizuishi Architect Atelier.

Dit voorbeeld komt – samen met 9 andere – terug op de fotoblog van de Britse Japanofiel Phillip Kendall. Ook Gizmodo toont er tien. 7 Verrassende zijn te vinden op Dwell, onder meer met deze prachtige trapkast:

 

Reageer op dit artikel