nieuws

Agendatip – Riverbed door Olafur Eliasson

Architectuur

Gewoon omdat het zo bijzonder is een bericht over deze tentoonstelling ‘Riverbed’ van Olafur Eliasson die vanaf vandaag in het Louisiana Museum of Modern Art is te zien. Het is de eerste tentoonstelling van deze Deense-IJslandse kunstenaar.

 

 

De tentoonstelling ontvouwt in de hele Zuidvleugel van het museum een gigantisch steenlandschap waarin de bezoekers behalve kijken zich ook in de tentoonstelling kunnen begeven. Een deel van de tentoonstelling, ‘The Model Room’ toont een soort van begin waarin de wereld even stil staat.

In de hal is het Kvadrat Gordijn Campas opgehangen en wordt gebruikt als bioscoop. Bezoekers beleven op deze manier in de expositie verschillende zintuigelijke ervaringen. 

Riverbed, 20 augustus 2014 – 4 januari 2015, Louisiana Museum of Modern Art

Reageer op dit artikel