nieuws

Video van de week: Stromae – ta fête

Architectuur

Elke week kiest de redactie een video van de week uit. Deze week viel ons oog op een nieuwe videoclip van Stromae. Het verhaal speelt zich af in een grote arena waarvan de wanden aan de Bijlmer doen denken. De galerijen staan vol publiek, maar niet voor een potje voetbal. Zodra het spel begint, verandert het voetbalveld in een dynamisch doolhof.

 

Betonnen wanden en vloeren schuiven in en uit elkaar. Een driedimensionaal labyrint ontvouwt zich als een bewegende hindernisbaan. De setting doet denken aan het eerste computerspel van Prince of Persia, maar dan in 3D. Opvallend is de kwaliteit van de renderings, het verschil tussen echte video en animatie is soms nauwelijks te zien. Wie ‘De ontdekking van hemel’ heeft gelezen moet vast denken aan ‘de Burcht’ uit de dromen van Quinten, als de betonnen structuur van vloeren, wanden, kolommen en bruggen uiteindelijk oneindig blijkt.

 Klik op de afbeelding om de video te starten

Reageer op dit artikel