nieuws

Tweede leven voor het Muziekcentrum in Utrecht

Architectuur

Volgende maand opent koning Willem-Alexander muziekpaleis Tivoli Vredenburg in Utrecht. Dit in alle opzichten bijzondere gebouw versterkt de betekenis van Hoog Catharijne, is ontworpen door Herman Herzberger en Patrick Fransen, bijgestaan door verschillende coarchitecten voor de zalen.

Tweede leven voor het Muziekcentrum in Utrecht

 

 

 

Het incorporeert de gerenoveerde Symfoniezaal onder een nieuwe overkapping. We vroegen auteur Jaap Evert Abrahamse het gebouw te bespreken en fotograaf Herman van Doorn het bouwproces in beeld te brengen. Zelf spraken we met Hertzberger over de rol van dit gebouw in zijn oeuvre en ‘en passant’ over de huidige staat van architectuur.

Tentoonstelling
Komend najaar stelt Herman Hertzberger in Het Nieuwe Instituut een grote publiekstentoonstelling samen (20 september  2014-5 januari 2015) aan de hand van sleutelwerken, waaronder TiviloVredenburg. Hierin geeft Hertzberger zijn specifieke visie op structuralisme en architectuur. In de tentoonstelling worden de originele maquettes van het muziekcentrum getoond.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel