nieuws

Inzenden ARC14

Architectuur

Ook dit jaar reikt de redactie samen met sponsors en partners de ARC14 Awards uit in de categorieën Architectuur, Interieur en Stoelontwerp. Om in te zenden moet je ontwerp tussen 1 augustus 2013 en 31 juli 2014 zijn gemaakt of opgeleverd. Inzenden kan tot vrijdag 29 augustus 2014. Daarnaast wordt de ARC14 Oeuvre uitgereikt aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de gebouwde omgeving. Op donderdag 27 november worden de winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

Inzenden ARC14

Hieronder meer informatie over de ARC14 awards waarvoor je kunt inzenden. Meer weten kijk dan op www.arc-awards.nl

 
Villa Kogelhof van Paul de Ruiter kreeg de ARC13 Architectuur

ARC14 Architectuur

Bij deze architectuurprijs gaat het om gerealiseerde projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze samengaan. ARC14 Architectuur promoot duurzaamheid als integraal onderdeel van het ontwerp.
In aanmerking komen projecten die een buitengewone architectuur combineren met hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid.
ARC14 Architectuur is een initiatief van GIRA en de Architect

Noord-Hollands Archief
Winnaar ARC13 Interieur: Noord Hollands Archief van Happel Cornelisse Verhoeven

ARC14 Interieur

Deze prijs wordt uitgereikt aan in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van ARC14 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines en eindresultaat
ARC14 Interieur is een initiatief van Plan@Office en de Architect

 
De Well Proven Chair van Van Aubel Shaw kreeg de ARC13 Stoelontwerp

ARC14 Stoelontwerp

De ARC14 Stoelontwerp gaat naar het beste stoelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar van toekenning. Deelnemers wordt gevraagd een visie te presenteren voor een aangepast gebruik van een bestaande bureaustoel. Het gevraagde ontwerp moet toekomstbestendig zijn en kansen op productie bieden. Ook moet het zich lenen voor het uitwerken tot een prototype.
ARC14 Stoelontwerp is een initiatief van Desko Kantoormeubelen en de Architect

Thomas Rau
Thomas Rau, de winnaar van de ARC13 Oeuvre

ARC14 Oeuvre

Voor deze prijs kan je in tegenstelling tot bovenstaande prijzen niet inzenden. De redactie van de Architect kent jaarlijks deze prijs toe aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving. Voor de prijs komen naast architecten, interieurarchitecten en designers ook wetenschappers en opdrachtgevers in aanmerking. ARC14 Oeuvre wordt mede mogelijk gemaakt door Gabriel.

Inzenden

Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een architectuuropleiding in Nederland en Vlaanderen, kan meedingen naar de prijs door het insturen van een of meer projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op gebouwen die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2013 en 31 juli 2014. De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

De inzending moet bestaan uit een documentatie waarin opgave, programma, aanpak en samenwerking met adviseurs is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden).

Wijze van aanmelding

Deelnemers kunnen zich tot en met vrijdag 29 augustus 2014 aanmelden op www.arc-awards.nl Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden geupload en informatie worden gevonden over de wijze van inzenden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris van de jury, Harm Tilman (redacteur de Architect), telefoon 070 – 30.46.775 of via  h.timan@dearchitect.nl

De ARC14 wordt mede mogelijk gemaakt door Oostwoud en Derako

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel