nieuws

B-architecten wint wedstrijd Feestzaal Kortrijk

Architectuur

Na een architectuurwedstrijd is B-architecten aangesteld om in opdracht van het stadsbestuur van Kortrijk, de nieuwe feestzaal voor Kortrijk te ontwerpen. Het ontwerpteam bestaat naast B-architecten uit Studiebureau Boydens (duurzame technieken en passiefstudie), Studieburo Mouton (stabiliteit) en Daidalos Peutz (akoestiek).

B-architecten wint wedstrijd Feestzaal Kortrijk

De bestaande goederenloodsen, gelegen naast jeugdcentrum Tranzit, zijn het uitgangspunt geweest voor het ontwerp van B-architecten voor het nieuwe complex. Het jeugdcentrum én de fuifzaal krijgen één duidelijk gemeenschappelijke toegang aan de kant van het toekomstige evenementenplein.

B-architecten feestzaal Kortrijk 

De eerste beuk van de bestaande goederenloods wordt de entree voor beide functies. Het vloerpeil van de nieuwe feestzaal is dezelfde als die van het jeugdcentrum. Er is geen drempel tussen beiden. De geluidssassen naar de zalen zorgen voor een geleidelijke overgang tussen de toegangszone en de feestzaal. Hierdoor wordt feesten ook mogelijk met open deuren zonder geluidsoverlast.

De programma’s worden maximaal gestapeld tussen de entree/jeugdcentrum en de feestzalen. Zo wordt niet alleen de footprint van het gebouw bepeerkt maar krijgen de feestgangers ook vanuit de foyer en het dakterras een mooi uitzicht op de dansvloer.

B-Architecten feestzaal Kortrijk 

De stapeling van functies zorgt ervoor dat er voor elke feestganger wat wils is: de beat van de dansvloer, rustige lounge in de foyer, een sigaretje roken in de rookzone, een frisse neus halen op het dakterras of toch even oversteken naar het jeugdcentrum.De dakvorm van de zaal sluit in een hedendaagse vorm aan op de huidige sheddaken van de loods. Deze hellende dakvorm garandeert bovendien een specifieke ruimtelijkheid voor de fuifzalen.

Reageer op dit artikel