nieuws

Video van de Week: Plan of the City

Architectuur

Elke week selecteert de redactie van de Architect een video die opvalt, informeert of vermaakt. De video van deze week is een combinatie van architectuur en muziek in een veertien minuten durende animatie. Wat als onze architectuuriconen de aarde verlaten en zich settelen op Mars?

 

 

In de film stijgen de bekende gebouwen van New York op naar de ruimte. Ze verlaten de aarde en settelen zich op Mars. De film combineert geanimeerde collages met live filmmateriaal, illustraties en foto’s. Deze foto’s zijn genomen door de marsvoertuigen Spirit en Oppurtunity en ter beschikking gesteld door het NASA Jet Propulsion Laboratory.

De film is geregisseerd door Joshua Frankel in samenwerking met de componist Judd Greenstein en het NOW Ensemble, een bekend ‘indie-klassiek’ kamerorkest. Dit orkest, samen met Greenstein, kreeg een prominente rol in de film als bewegende acteurs tussen de animaties. De muziek in de film is het stuk Change van Greenstein en wordt uitgevoerd door het NOW Ensemble. Change en Plan of the City zijn gelijktijdig geschreven, ieder met hun eigen artistieke bedoelingen, maar tegelijkertijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo is een totaalconcept ontstaan.

 

Nog niet uitgekeken? Bekijk ook Frankels opera over Robert Moses en Jane Jacobs.

Reageer op dit artikel