nieuws

Uitbreiding WZC Eyckendael in Riemst

Architectuur

Ook Vlaanderen kampt met een nijpend tekort aan opvangplaatsen voor hulpbehoevende bejaarden. Een onderzoek van denktank Itinera bewees dat er een verontrustende politiek wordt gevoerd op het vlak van de bejaardenopvang.

Uitbreiding WZC Eyckendael in Riemst

In opdracht van Bejaardenzorg Grauwzuster Limburg ontwierpen MASS Architects en Architectengroep PSK een uitbreiding voor woonzorgcentrum Eyckendael in Riemst.

Het huidige woonzorgcentrum Eyckendael telt 60 woongelegenheden en drie eenheden voor een kortdurig verblijf. Het wedstrijdontwerp behelst een uitbreiding van drie geclusterde woningen voor dementerende personen. Elke cluster kan zeven bewoners opvangen. Een bijkomende uitbreiding van minimaal 24 assistentiewoningen en een wijkzorgservicepunt moet van Eyckendael een up-to-date woonzorgpunt maken.

Lees meer op www.architectura.be

Reageer op dit artikel