nieuws

Studio Job voor Sergio Herman

Architectuur

Kookgoden Sergio Herman en Nick Bril wilden een oude militaire kerk in Antwerpen transformeren tot hun nieuwe kooktempel The Jane. Daarvoor werkte architectenstudio Piet Boon samen met Studio Job, PSLAB en Serax om een mix tussen ‘fine dining’ en rock ’n roll te creëeren.

Studio Job voor Sergio Herman

Architectenstudio Piet Boon koos voor duurzame en hoogwaardige materialen als eikenhout, natuursteen en zacht leder. Deze zijn rijkelijk ingezet bij het ontwerp voor het restaurant van topkok Sergio Herman. Deze passie voor natuurlijke materialen wordt gedeeld door de chefs die straks in de met glas omwikkelde keuken staan.

Het restaurant ligt in een verlaten kapel van het vroegere militaire hospitaal. Aan de ietwat vervallen locatie is zo weinig mogelijk gedaan; slechts het hoogstnodige is vervangen. De glasramen zijn wel vervangen, niet door even vrome afbeeldingen van heiligen, maar wel door 500 unieke iconen van schedels, zonnebloemen, duivels, croissants, pinguïns, trofeeën, gasmaskers en verjaardagstaarten. Uiteraard het werk van Studio Job.

Kijk voor meer beelden en informatie op architectura.be

Reageer op dit artikel