nieuws

Kaan aan de slag in São Paulo

Architectuur

Kaan Architecten en Domain hebben samen een ontwerp gemaakt voor het City Hall Park in São Paulo (Brazilië). Het park van 30 hectare neemt een belangrijke strategische positie in en wordt gezien als nieuw centrum voor São Bernardo do Campo, mede door de hier geplande mobiliteitsintensivering.

Kaan aan de slag in São Paulo

 

Het ontwerp organiseert de locatie in een serie eilandgroepen, gewijd aan vrijetijdsbesteding en cultuur. Elk eiland is versterkt met een cultureel icoon. Deze iconen vormen een onregelmatige continuïteit, elk met unieke ruimtes en functies, variërend in typologie, dichtheid en landschap. Het plan contrasteert met de bestaande wijk die bestaat uit samenhang en eenheid. 

Kaan City Hall Park Sao Bernardo do Campo 

De aangrenzende straten worden eenrichtingsverkeer, de infrastructuur en de logistiek naar het centrum van de locatie gevoerd waardoor de bestaande wegen winkelboulevards worden. De locatie is hiermee niet langer een geologische restruimte maar een fysiek centrum van de wijk. 

Kaan City Hall Park Sao Bernardo do Campo 

Het masterplan van Kaan Architecten en Domain bestaat uit vijf programmatische ankers: creatieve industrie, automobiel industrie, film, technologie en cultuur. De ankers hebben een sterke verwantschap door innovatie en onderzoek en bieden de basis voor een strategische en economische samenwerking in deze stedelijke regio.

Kaan City Hall Park Sao Bernardo do Campo 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel