nieuws

Beste Gebouw van het Jaar 2014 verkiezing populair

Architectuur

Maar liefst 250 gebouwen zijn ingezonden voor de negende editie van het Beste Gebouw van het Jaar 2014. De inzendingen zijn vanaf deze online te bekijken. Volgens BNA-directeur Fred Schoorl zijn “de inzendingen van hoog niveau en heeft de nieuwe aanpak van de prijs goed gewerkt.”

Beste Gebouw van het Jaar 2014 verkiezing populair

 

Op 17 april verwacht de jury de nominaties bekend te maken. Dit is tegelijkertijd het startschot voor het stemmen op de publieksprijs. Op dinsdag 20 mei vindt de prijsuitreiking plaats. Op www.gebouwvanhetjaar.nl. zijn de inzendingen te bekijken.

Het aantal inzendingen over de categorieën:

•    Identiteit en icoonwaarde: 50
•    Leefbaarheid en sociale cohesie: 71
•    Stimulerende omgevingen: 52
•    Persoonlijk woonbeleving: 77

De 9de editie kent een jury met een breed profiel: Paul Schnabel (voormalig directeur van het SCP en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht) is de voorzitter. De jury bestaat naast Paul Schnabel uit Gerard Comello (partner Lingotto), Gerrit van Vegchel (voorzitter Stadsregio Parkstad Limburg), Ronald Rietveld (partner Raaaf), Marijn Schenk (partner NEXT architects) en Do Janne Vermeulen (partner Team V).

Reageer op dit artikel