nieuws

Agendatip: Dutch design in Het Loo

Architectuur

Details uit de rijke paleisinterieurs van Het Loo in gesprek met hedendaagse designobjecten: dat is de opzet van curator Nicole Uniquole in de tentoonstelling Royal Showpieces, een koninklijke ontmoeting met Dutch Design. Uniquole selecteerde stukken uit de museumdepots die zelden voor publiek te zien zijn en combineert deze met design van onder andere Mieke Meijer, Scholten & Baijings en Ingo Maurer. De expositie is tot en met 29 juni te zien in in vijf historische vertrekken.

Agendatip: Dutch design in Het Loo
028

Voor het eerst in de geschiedenis van Paleis Het Loo wordt afgeweken van een vaste inrichting in deze zalen. Met een nieuwe opstelling, museumstukken uit de depots en toevoeging van kleding, serviezen en kunstobjecten wil tentoonstellingsmaker Nicole Uniquole een dialoog tot stand brengen tussen de vorstelijke smaak van vroeger en Nederlands design van nu.

Artis, een foto van Scheltens & Abbenes.

De expo Royal Showpieces toont werk van onder andere Jan Taminiau, Tord Boontje, Mieke Meijer, Scholten Baijings, Scheltens Abbenes, Paul Heijnen en Winde Rienstra. Ook jonge ontwerpers als JONGHLABEL zijn met hun werk vertegenwoordigd. Daarnaast sieren buitenlandse ontwerpers zoals Ingo Maurer en Ying Gao, de paleisvertrekken met verrassende opstellingen.

Flying Flames van Ingo Maurer. Fotograaf Tom Vack, München.

Nicole Uniquole wordt bijgestaan door de interieur- en tentoonstellingsvormgevers Maarten Spruyt en Tsur Reshef. Zij laten bezoekers De Nieuwe Eetzaal, Audiëntiezaal, Slaapkamer van koning-stadhouder Willem III, Salon van prins Willem V én de Zitkamer van koningin Wilhelmina vanuit een nieuw oogpunt bekijken.

Reageer op dit artikel